• " Έχω μετρήσει τη ζωή μου
    με κουταλιές καφέ."
    T.S.Eliot
Ταξίδι στις χώρες του καφέ: Κένυα!

Ταξίδι στις χώρες του καφέ: Κένυα!

/ Post by Bill Tartaris

Το τροπικό κλίμα, οι καλλιέργειες σε μεγάλο υψόμετρο στους πρόποδες του όρους Κένυα και το ηφαιστειογενές έδαφος των φυτειών είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που κάνουν τον καφέ της Κένυας να ξεχωρίζει για το έντονο άρωμά του και το πλούσιο σώμα του. 

16η στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που παράγουν καφέ, η Κένυα είναι γνωστή στους λάτρεις του καφέ και τους επαγγελματίες του χώρου για τη φημισμένη ποικιλία Arabica που παράγει στις ορεινές φάρμες της, οι οποίες ονομάζονται fincas και βρίσκονται σε υψόμετρο 1.700 - 1.800 μέτρων. 

 

Δημοφιλής στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ιαπωνία, ο καφές από την Κένυα έχει ένα ξεχωριστό γευστικό προφίλ, το οποίο φέρνει σε κρασί, αλλά με νότες μούρων, έντονη κιτρική οξύτητα, γεμάτο σώμα και μοναδικό άρωμα. Η γευστική πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει τους Κενυάτικους καφέδες απαιτεί ένα προσεκτικό, γκουρμέ καβούρδισμα για να αναδειχθεί. 

 

Η καλλιέργεια του καφέ εισήχθη στη χώρα της Αφρικής το 1896 από μια ομάδα Ρωμαιοκαθολικών ιεραποστόλων και είναι σήμερα το 4ο σε σειρά εξαγώγιμο προϊόν, μετά τον τουρισμό, το τσάι και την κηπουρική. Η πλειοψηφία των Κενυατών παραγωγών (περίπου 150.000) έχει πολύ μικρές σε έκταση φάρμες, ενώ περίπου 6 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας εργάζονται άμεσα ή έμμεσα στη βιομηχανία του καφέ.

Οι παραγωγοί οργανώνονται σε συνεταιρισμούς και, αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία των κερασιών, οι κόκκοι περνάνε από δημοπρασία που καθορίζει την τιμή τους. Ο κανόνας εδώ είναι απλός: όσο καλύτερη η ποιότητα, τόσο υψηλότερη και η τιμή!

 

Η Κένυα είναι λοιπόν ένας προορισμός που πρέπει να μπει στην ταξιδιωτική λίστα κάθε coffee lover. Η ξεχωριστή, φυσική ομορφιά της και οι μοναδικής ποιότητας καφέδες της σίγουρα δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Δοκιμάστε κι αυτά

Προτεινόμενα προϊόντα

2.207,20
Χωρίς Φ.Π.Α.:1.780,00
632,40
Χωρίς Φ.Π.Α.: 510,00
508,40
Χωρίς Φ.Π.Α.:410,00