• " Έχω μετρήσει τη ζωή μου
    με κουταλιές καφέ."
    T.S.Eliot
Γίνε expert στο καβούρδισμα με το σεμινάριο SCAE Roasting Foundation

Γίνε expert στο καβούρδισμα με το σεμινάριο SCAE Roasting Foundation

/ Post by Bill Tartaris

Το καβούρδισμα, ή αλλιώς roasting, είναι για πολλούς μια μορφή τέχνης. Στο νέο σεμινάριο SCAE Roasting Foundation θα μάθετε όλα τα μυστικά γύρω από την τέχνη του καβουρδίσματος προκειμένου να εξελίξετε... την τεχνική σας!

Με μια εισαγωγή στον κόσμο του roasting θα πληροφορηθείτε ότι το καβούρδισμα των κόκκων του καφέ καθορίζει το άρωμα και τη γεύση του. Κάθε χαρμάνι προσδιορίζεται από τη θερμοκρασία και το ψήσιμο και γι’ αυτό η όλη διαδικασία απαιτεί διάθεση για πειραματισμούς, εμπειρία και μεράκι.

Εφόσον σας ενδιαφέρει η τέχνη του καβουρδίσματος τότε μάλλον διαθέτετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Την γνώση που χρειάζεστε μπορείτε να την αποκτήσετε παρακολουθώντας τo νέο σεμινάριο SCAE Roasting Foundation που εντάσσεται στο εκπαιδευτικό σύστημα Coffee Diploma του SCAE και συγκεκριμένα στην ενότητα «Roasting» (Καβούρδισμα).

Η ενότητα αυτή μελετά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος της θερμοκρασίας κατά το ψήσιμο, τα βασικά χαρακτηριστικά και τις φάσεις ενός ολοκληρωμένου κύκλου ψησίματος, τις διαφορές στο βαθμό ψησίματος και πώς αυτές καταγράφονται.

Το σεμινάριο SCAE Roasting Foundation αποτελεί το πρώτο επίπεδο της ενότητας και ακολουθείται από τα Intermediate και Professional επίπεδα. To barista.gr, ως εκπαιδευτής επίσημα αναγνωρισμένος από τον SCAE, διοργανώνει διάφορα σεμινάρια για barista μεταξύ των οποίων και το σεμινάριο SCAE Roasting Foundation.

1. Σε ποιους απευθύνεται ένα σεμινάριο SCAE Roasting Foundation;

Τo σεμινάριo SCAE Roasting Foundation απευθύνεται σε αρχάριους, οι οποίοι δεν χρειάζεται να έχουν προηγουμένη εμπειρία ή σχετικές γνώσεις, αλλά και σε πιο έμπειρους στον τομέα του καφέ, που θέλουν να μάθουν τα μυστικά του καβουρδίσματος.

2. Ποια είναι η θεματολογία του σεμιναρίου;

Το σεμινάριο SCAE Roasting Foundation καλύπτει τις βασικές γνώσεις του καβουρδίσματος, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Παρακολουθώντας το σεμινάριο θα αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Πώς γίνεται ο έλεγχος θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του ψησίματος;
- Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά και οι φάσεις ενός ολοκληρωμένου κύκλου ψησίματος;
- Πώς καταγράφονται οι σημαντικές μετρήσεις του ψησίματος;
- Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ελαφρύ, μέτριο και σκούρο ψήσιμο;

3. Ποιος θα με εκπαιδεύσει;

Ο Βασίλης Τάρταρης, SCAE Authorized Trainer και ιδιοκτήτης του barista.gr

4. Θα λάβω κάποια πιστοποίηση;

Τα σεμινάρια SCAE Roasting Foundation ολοκληρώνονται με γραπτές και πρακτικές εξετάσεις.

Η επιτυχία στις εξετάσεις σάς εξασφαλίζει την πιστοποίηση SCAE Roasting Foundation, η οποία αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί μοναδική απόδειξη γνώσεων από πιστοποιημένο φορέα στον τομέα του καφέ.

5. Πώς μπορώ να κλείσω θέση στο σεμινάριο SCAE Roasting Foundation;

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο επερχόμενο Roasting σεμινάριο ή να ενημερωθείτε για όλα τα σεμινάρια που διοργανώνονται από το barista.gr, κάντε απλά ένα κλικ στο παρακάτω κουμπί!

Δες τα σεμινάρια του barista.gr

Δοκιμάστε κι αυτά

Προτεινόμενα προϊόντα

2.207,20
Χωρίς Φ.Π.Α.:1.780,00
632,40
Χωρίς Φ.Π.Α.: 510,00
508,40
Χωρίς Φ.Π.Α.:410,00