• " Έχω μετρήσει τη ζωή μου
    με κουταλιές καφέ."
    T.S.Eliot
Ανακάλυψε τα μυστικά της γευσιγνωσίας του καφέ στο σεμινάριο SCAE Sensory Foundation

Ανακάλυψε τα μυστικά της γευσιγνωσίας του καφέ στο σεμινάριο SCAE Sensory Foundation

/ Post by Bill Tartaris

Ο καφές είναι μια εμπειρία που αναστατώνει τις αισθήσεις μας. Πώς το άρωμα δένει με το γευστικό προφίλ κάθε ποικιλίας, για να μας δώσει το τελικό αποτέλεσμα; Και τι εννοούμε όταν λέμε «cupping»; Οι απαντήσεις σε περιμένουν σε ένα σεμινάριο SCAE Sensory Foundation.

Τα σεμινάριο SCAE Sensory Foundation εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα Coffee Diploma του SCAE και συγκεκριμένα στην ενότητα «Sensory Skills» (Αίσθηση και Γευσιγνωσία). Η ενότητα αυτή μελετά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε αυτά που γευόμαστε και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη γνώση αυτή, εξελίσσοντας παράλληλα τα φυσικά χαρακτηριστικά του καφέ. Προσφέρει βαθύτερη πληροφόρηση στην αναγνώριση της ποικιλίας καφέ, καθώς και μία επισκόπηση του πώς να το εφαρμόσουμε επιχειρηματικά.

Το σεμινάριο SCAE Sensory Foundation αποτελεί το πρώτο επίπεδο της ενότητας και ακολουθείται από τα Intermediate και Professional επίπεδα. 

 

To barista.gr, ως εκπαιδευτής επίσημα αναγνωρισμένος από τον SCAE, διοργανώνει  σεμινάρια SCAE Sensory Foundation. Για να μάθεις περισσότερα για το περιεχόμενό τους, δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να διαβάζεις!

1. Σε ποιους απευθύνεται ένα σεμινάριο SCAE Sensory Foundation;

Τα σεμινάρια SCAE Sensory Foundation απευθύνονται σε αρχάριους, οι οποίοι δεν χρειάζεται να έχουν προηγουμένη εμπειρία ή σχετικές γνώσεις.

2. Ποια είναι η θεματολογία ενός σεμιναρίου;

Το σεμινάριο SCAE Sensory Foundation καλύπτει τις βασικές γνώσεις της γευσιγνωσίας, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Παρακολουθώντας το σεμινάριο θα αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Τι είναι η ανάλυση της γευσιγνωσίας
2. Γιατί είναι σημαντική η γευσιγνωσία καφέ
3. Φυσιολογία
4. Βασικές γεύσεις
5. Βασικά αρώματα
6. Καθορισμός των γεύσεων και του σώματος του καφέ
7. Καθορισμός αρωμάτων του καφέ
8. Επικοινωνία των αποτελεσμάτων
9. Τι είναι Cupping
10. Τι γνώσεις και εξοπλισμό απαιτεί
11. Λεξικό και βασικές ερμηνείες
12. Βασικός εξοπλισμός

3. Ποιος θα με εκπαιδεύσει;

Ο Τάσος Κοδέλλας, SCAE Authorized Trainer.

4. Θα λάβω κάποια πιστοποίηση;

Τα σεμινάρια SCAE Sensory Foundation ολοκληρώνονται με γραπτές και πρακτικές εξετάσεις.
Η επιτυχία στις εξετάσεις σού εξασφαλίζει την πιστοποίηση SCAE Sensory Foundation, η οποία αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί μοναδική απόδειξη γνώσεων από πιστοποιημένο φορέα στον τομέα του καφέ.

5. Πώς μπορώ να κλείσω θέση στο σεμινάριο SCAE Sensory Foundation;

Για να εξασφαλίσεις τη συμμετοχή σου στο επερχόμενο Sensory σεμινάριο ή να ενημερώθεις για όλα τα σεμινάρια που διοργανώνονται από το barista.gr, κάνε απλά ένα κλικ στο παρακάτω κουμπί!

Δες τα σεμινάρια του barista.gr

Δοκιμάστε κι αυτά

Προτεινόμενα προϊόντα

2.189,40€
Χωρίς Φ.Π.Α.:1.780,00€
590,40€€
Χωρίς Φ.Π.Α.: 480,00€
492,00€
Χωρίς Φ.Π.Α.:400,00€