Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

4 από τα καλύτερα καφέ της Ευρώπης!

4 από τα καλύτερα καφέ της Ευρώπης!

Ο καφές είναι μια απόλαυση που δεν γνωρίζει σύνορα... Έτσι, σε κάθε πόλη του κόσμου θα βρει κανείς μια πληθώρα μοναδικών καφέ, πολλά εκ των οποίων έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και συνεχίζουν να προσελκύουν λάτρεις του αγαπημένου μας ροφήματος από κάθε γωνιά του κόσμου. Ας γνωρίσουμε 4 από αυτά, τα οποία βρίσκονται σε μαγευτικές πόλεις της Ευρώπης!

☕ Café Odeon - Ζυρίχη, Ελβετία

Από το 1911, το café ODEON αποτελεί μία από τις ατραξιόν της Ελβετικής πρωτεύουσας. Ένας αιώνας έχει περάσει από την ίδρυσή του, αλλά όλοι θέλουν να δουν από κοντά το μέρος όπου είχαν απολαύσει κάποτε τον καφέ τους προσωπικότητες όπως ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Αϊνστάιν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zürich Architecture (@zuricharchitecture) on

 

☕ Café Central - Βιέννη, Αυστρία

 

Εάν βρεθείτε στη Βιέννη, όλοι οι δρόμοι θα σας οδηγήσουν στο café Central, το οποίο χρονολογείται από το 1876! Διαλέξτε ένα από τα ολόφρεσκα γλυκά του, ζητήστε τον καφέ της επιλογής σας και καθίστε σε ένα από τα φημισμένα τραπέζια του. Και πού ξέρετε; Μπορεί να καθίσετε στη θέση που κάποτε καταλάμβανε ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ένας από τους πολλούς επιφανείς θαμώνες του.

 

 

☕ Las Closerie des Lilas - Παρίσι, Γαλλία

 

Η πόλη του φωτός και του έρωτα είναι γνωστή για τα καφέ της, αλλά το La Closerie des Lilas ξεχωρίζει καθώς ήταν σημείο συνάντησης όλων των σπουδαίων καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν στο Παρίσι. Από τον Σεζάν και τον Χέμινγουεϊ μέχρι τον Μικ Τζάγκερ και τον Σερζ Γκενσμπούρ, τα μεγάλα πνεύματα συνεχίζουν να συναντιούνται σε αυτό το ατμοσφαιρικό καφέ!

 

 

 

 

☕ Café Buchwald - Βερολίνο, Γερμανία

 

Το café Buchwald, ένα από τα πιο παλιά του Βερολίνου, σερβίρει από το 1900 μέχρι και σήμερα τα πιο φρέσκα κέικ της γερμανικής πρωτεύουσας. Το Βερολίνο μπορεί να είναι μια σύγχρονη πόλη που ακολουθεί το πνεύμα κάθε εποχής, αλλά το συγκεκριμένο καφέ παραμένει μια σταθερά στον χρόνο, καθώς λίγα έχουν αλλάξει στο εσωτερικό του μέσα σε έναν αιώνα.