Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

4 κορυφαίες γαλατιέρες για επαγγελματίες και home baristi

4 κορυφαίες γαλατιέρες για επαγγελματίες και home baristi

Ο barista που θέλει να τελειοποιήσει την τέχνη του latte art και να σερβίρει έναν τέλειο καπουτσίνο γνωρίζει πόσο απαραίτητο είναι να έχει τη σωστή γαλατιέρα και αυτά τα 4 μοντέλα είναι οι γαλατιέρες που δεν πρέπει να λείπουν από το πάγκο κανενός barista.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάται κάθε barista πριν αναζητήσει την τέλεια γαλατιέρα είναι πως μια επαγγελματική γαλατιέρα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Τα 4 σημεία που πρέπει να προσέξετε:


Να έχει τη σωστή μύτη - στόμιο που να επιτρέπει τη δημιουργία latte art στο αφρόγαλα.

Να είναι μεταλλική από καλό υλικό για να μπορέσετε να φτιάξετε το τέλειο αφρόγαλα με τη σωστή υφή και να το διατηρήσετε στη σωστή θερμοκρασία.

Να έχει σταθερή λαβή, για να μπορείτε να κάνετε latte art με ακρίβεια.

Να είναι αισθητικά άψογη, αφού κατέχει σημαντικό ρόλο στο πόστο ενός barista και συχνά τη βλέπουν και οι πελάτες.


Και οι ακόλουθες γαλατιέρες παίρνουν άριστα και στα τέσσερα αυτά σημεία. Ας τις δούμε αναλυτικά:


Γαλατιέρα Rhino Stealth (360ml)

Η συγκεκριμένη ατσάλινη γαλατιέρα, έχει ενισχυμένο πάχος στο ανοξείδωτο τοίχωμα της, που συνεπάγεται περισσότερο χρόνο για διόγκωση στο αφρόγαλα. Φυσικά είναι εφοδιασμένη με τη σωστή μύτη - ρύγχος που επιτρέπει μεγάλη ακρίβεια στις latte art δημιουργίες, ενώ η εργονομικά σχεδιασμένη λαβή εξασφαλίζει την σταθερότητα στη διατήρηση της σωστής απόστασης από την κούπα καφέ.

barista inner galatiera

Είναι διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά μεγέθη με χωρητικότητα 12oz/360ml, 20oz/600ml και 32oz/950ml και σε τρία μοντέρνα χρώματα. Στα συν της η διπλή επίστρωση και η αντικολλητική επιφάνεια που διευκολύνει το καθάρισμα.

Αγορά από το barista.gr

Λευκή γαλατιέρα Motta Metallurgica (0.50cl)

Αυτή η πανέμορφη άσπρη ανοξείδωτη γαλατιέρα, έχει φτιαχτεί στην Ιταλία και φέρει την υπογραφή της γνωστής εταιρείας Motta Metallurgica, που εδώ και πάνω από μισό αιώνα εγγυάται την ύψιστη ποιότητα στον μεταλλικό επαγγελματικό εξοπλισμό στον κλάδο της εστίασης.

Galatiera

Έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει σταθερότητα, ακρίβεια και άνεση στον κάθε επαγγελματία ή home barista, σε όλα τα στάδια παρασκευής latte art δημιουργιών.

Αγορά από το barista.gr

Galatiera

Διαθέτει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει μια επαγγελματική γαλατιέρα και ταυτόχρονα αποτελεί μια αρκετά οικονομική, value for money, επιλογή. Είναι διαθέσιμη και σε κόκκινο.

Αγορά από το barista.gr

Ανοξείδωτη Γαλατιέρα Barista Selections (30cl)

Ένα ακόμη μέλος της Barista Selections, που μπορεί να ενθουσιάσει κάθε επαγγελματία ;h home barista που αγαπά το latte art, αφού τα πάντα πάνω σε αυτή τη γαλατιέρα, έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν άρτιο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά το αφρόγαλα. Το ενισχυμένο πάχος στην κατασκευή εξασφαλίζει το maximum φούσκωμα στο αφρόγαλα, ενώ το κωνικό σχήμα της και η ειδικά σχεδιασμένη κυρτή βάση βοηθούν στη σωστή περιστροφή του γάλακτος κατά τη διάρκεια παρασκευής αφρογάλατος.

Ανοξείδωτη Γαλατιέρα Barista Selections

Έχει στιβαρή και σταθερή λαβή και σωστό ρύγχος, ενώ ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά της είναι η ειδικά ενισχυμένη βάση της, που διευκολύνει τη γρήγορη επαναφορά της θερμοκρασίας του μη χρησιμοποιημένου γάλακτος ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα βρασμού αν αυτό χρησιμοποιηθεί ξανά.

Αγορά από το barista.gr

H γαλατιέρα είναι ένα από τα βασικά αξεσουάρ για latte art δημιουργιές. Ενημερωθείτε για τα υπόλοιπα και ολοκληρώστε τη συλλογή σας!