Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

5 από τα καλύτερα καφέ της Νέας Υόρκης

5 από τα καλύτερα καφέ της Νέας Υόρκης

Η Νέα Υόρκη είναι γνωστή κι ως η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται. Και πώς να κοιμηθεί κανείς σε αυτήν την μητρόπολη όταν υπάρχουν τόσα μέρη που ορίζουν κάθε χρόνο τις νέες τάσεις του καφέ;

Σας μεταφέρουμε ψηφιακά στα 5 καλύτερα καφέ της Νέας Υόρκης κι αν βρεθείτε ποτέ στη σκιά των ουρανοξυστών της, μην πείτε ότι δεν σας είχαμε ενημερώσει για το πού θα απολαύσετε την καλύτερη… κούπα!

Birch Coffee: Πρώτη στάση για cold brew!

Ξεχάστε τον freddo espresso και τον freddo cappuccino. Οι Νεοϋορκέζοι πίνουν cold brew! Τι είναι το cold brewing; Είναι μια ευρύτερη μεθοδολογία παραγωγής φιλτραρισμένου καφέ, με αργή εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Το Birch Coffee, με 7 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, είναι αγαπημένος προορισμός για Kyoto drip iced coffee. Προς τι το γιαπωνέζικο όνομα; Λόγω των γυάλινων συσκευών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του (όπως το Cold Drip Maker της Yama Glass), οι οποίες έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας.

Barista_1.png

Η παραγωγή του παγωμένου καφέ φίλτρου από αυτές τις εντυπωσιακές κατασκευές με τη χρήση κρύου νερού μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα έχει χαμηλή οξύτητα και υπέροχο, διακριτικό άρωμα. Γι’ αυτό και μόνο, επιβάλλεται μια επίσκεψη σε ένα Birch Coffee!

Abraço: Μικρό, αλλά θαυματουργό!

Στην East 7th Street του Manhattan, θα συναντήσει κανείς ένα λιλιπούτειο coffee shop με φανατικούς θαυμαστές! Η φήμη του καφέ που σερβίρει, αλλά και των γλυκών κι αλμυρών συνοδευτικών του, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Κι υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: το αρχαιοελληνικό σχέδιο στα χάρτινα κύπελλα του cappuccino!

barista_2.jpg

 

barista_3.jpg

Hi-Collar: η επιλογή ξεκινάει από τον κόκκο!

Δύση και Ανατολή σμίγουν αρμονικά σε αυτό το café-bar του East Village, όπου ο καφές που θα απολαύσετε είναι καθαρά δική σας επιλογή! Μόλις ανοίξετε το μενού, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να διαλέξετε όχι μόνο τη μέθοδο παρασκευής του καφέ σας (pour over, aeropress, siphon), αλλά και την ποικιλία που επιθυμείτε από μια λίστα που εμπλουτίζεται συχνά. Κι αν ο εκλεκτός καφές που θα απολαύσετε σας ανοίξει την όρεξη, μπορείτε να συνεχίσετε με ένα πιάτο γιαπωνέζικης κουζίνας από το lunch menu του!

barista_4.jpg

 

barista_5.jpg

 

Stumptown Coffee Roasters: ο απόλυτος προορισμός για cappuccino!

Στη μητρόπολη του καφέ, τα δύο καταστήματα Stumptown Coffee κερδίζουν επάξια την πρώτη θέση στη μάχη του cappuccino. Η αιτία αυτή της σημαντικής διάκρισης είναι η ιδανική αναλογία μεταξύ του espresso και του αφρόγαλου που επιτυγχάνουν οι baristas της αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε από το Portland της πολιτείας του Oregon. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

 

Everyman Espresso: Cortado, mi amor!

Επιστρέφουμε στο Manhattan για το τέλειο σφηνάκι Cortado - espresso κομμένος με μικρή δόση από ζεστό γάλα - στο Everyman Espresso. Εκτός από τον άψογα καβουρδισμένο καφέ, οι baristas χρησιμοποιούν το Battenkill Creamery Milk, το οποίο δεν είναι ένα οποιοδήποτε γάλα, αλλά έχει βραβευτεί το 2010 ως το καλύτερο γάλα σε γεύση, ποιότητα και φρεσκάδα σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης! Άλλωστε, στον τέλειο καφέ τίποτα δεν είναι τυχαίο.

barista_6.jpg

 

 

barista_7.jpg

 

Είναι η Νέα Υόρκη η πόλη του καφέ;

Με πάνω από 1770 coffeehouses και το 63% του πληθυσμού της να δηλώνει ότι πίνει καθημερινά καφέ, δεν είναι να απορεί κανείς που οι Νεοϋορκέζοι πίνουν 7 φορές περισσότερο καφέ από όλους τους Αμερικανούς πολίτες! Βέβαια, έχοντας στη διάθεσή τους τις παραπάνω επιλογές και ζώντας στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, αυτό δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τη Νέα Υόρκη σε επόμενο άρθρο μας, κι εσείς δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι στο blog μας… ή να αρχίσετε να κανονίζετε ένα ταξίδι καφεγνωσίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.