Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

5 Tips για ένα τέλεια αλεσμένο καφέ!

5 Tips για ένα τέλεια αλεσμένο καφέ!

Η άλεση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην διαδικασία παρασκευής ενός τέλειου καφέ.

Αν θέλετε έναν πραγματικά αρωματικό γευστικό και με γεμάτο σώμα καφέ, πρέπει να προμηθευτείτε με έναν καλό μύλο άλεσης, φρέσκους κόκκους καφέ καλής ποιότητας και να ακολουθήσετε τα 5 παρακάτω tips, και, πιστέψτε μας,  θα έχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι!

  1. Αγοράστε μικρές ποσότητες.Μην κρατάτε τους κόκκους παραπάνω από 4 εβδομάδες και αποθηκεύστε τους σας σε ένα δοχείο κενού αέρα σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. Αλέστε όσο καφέ χρειάζεστε. Ο αλεσμένος καφές μπαγιατεύει πιο γρήγορα από τους κόκκους. Γι΄αυτό ιδανικά, αγοράστε ολόκληρους κόκκους και αλέστε τους λίγο πριν φτιάξετε τον καφέ σας.

  3. Ρυθμίστε σωστά τον μύλο σας, ανάλογα με το είδος καφέ που θέλετε να φτιάξετε. Μικρότερη απόσταση μεταξύ των μαχαιριών, σημαίνει πιο λεπτή άλεση. Για έναν εσπρέσο, η άλεση πρέπει να είναι πιο λεπτή από ότι για έναν καφέ φίλτρου.

  4. Ζυγίστε! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι ποσότητα καφέ αλέθετε. Αρκετοί μύλοι έχουν ενσωματωμένο σύστημα ζύγισης, αλλιώς χρησιμοποιείστε μια ζυγαριά ακριβείας.

  5. Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλες συσκευές για την άλεση του καφέ, όπως blender και multi. Δεν θα αλέσουν σωστά τους κόκκους του καφέ σας. και θα έχετε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι σας.

Μπορείτε να διαλέξετε τον ιδανικό μύλο άλεσης, ανάλογα με τις ανάγκες σας, μέσα από μια τεράστια ποικιλία που διαθέτει το barista.gr, ακολουθώντας το παρακάτω λινκ. https://www.barista.gr/el/%CE%BC%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82

Και μην ξεχνάτε, αν έχετε απορίες, εμείς είμαστε εδώ για να τις λύσουμε!