Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

6 διάσημοι λάτρεις του καφέ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες διάσημες προσωπικότητες αγαπούσαν ή αγαπούν τον καφέ όσο κι εσείς ή ίσως και περισσότερο; Γνωρίστε τους επιφανείς λάτρεις της καφεΐνης και τις εξωφρενικές καφε-συνήθειές τους.

 1. Johann Sebastian Bach

bach

 

Ο Bach, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ο σπουδαιότερος συνθέτης όλων των εποχών, είχε τον καφέ σε τόσο μεγάλη εκτίμηση που μεταξύ του 1732 και του 1734 συνέθεσε την «Καντάτα του Καφέ», μια μίνι κωμική όπερα που σατιρίζει τον πανικό που είχε προκαλέσει η κατανάλωση καφέ την εποχή εκείνη και εξυμνεί τη θέση του αγαπημένου ροφήματος στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

 

2. Honoré de Balzac

 

balzac

Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος του 19ου αιώνα, που έγραψε λογοτεχνική ιστορία με το έργο του, έπινε 40 με 50 κούπες καφέ την ημέρα! Είχα γράψει μάλιστα ότι ο καφές είναι σύμμαχος του συγγραφέα, καθώς θεωρούσε ότι τον βοηθούσε να αναπτύξει καλύτερα τις ιδέες του και να γεμίζει πιο εύκολα τις άδειες σελίδες με τα γραπτά του.

 

3. Ludwig van Beethoven

O Beethoven είναι πασίγνωστος για τα έργα του και την επίδρασή του στην κλασσική μουσική, αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι έπινε καφέ που είχε παραχθεί από 60 ακριβώς κόκκους και ότι έπρεπε να τον έχει φτιάξει αποκλειστικά ο ίδιος; Εκλεκτικός στην τέχνη του, εκλεκτικός και στον καφέ του!

 

4. Søren Kierkegaard

 

kierkegaard

Όλοι ξέρουμε κάποιον που βάζει υπερβολικά πολλή ζάχαρη στον καφέ του, αλλά αυτό που έκανε ο Δανός φιλόσοφος είναι πραγματικά πρωτοφανές: ο Kierkegaard γέμιζε κυριολεκτικά μία από τις 50 κούπες του μέχρι το χείλος με ένα βουνό ζάχαρης. Στη συνέχεια, γέμιζε την κούπα με καφέ, τον οποίο έπινε στο άψε-σβήσε.

 

5. Teddy Roosevelt

roosevelt

 

Σύμφωνα με φήμες, ο 26ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έπινε καθημερινά ένα γαλόνι καφέ, το οποίο ισοδυναμεί με 4 περίπου λίτρα! Ακόμα, η προτίμησή του στη ζάχαρη ήταν 5 με 7 κύβους ανά κούπα. Το να είσαι Πρόεδρος των ΗΠΑ σίγουρα απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς, αλλά με τόσο καφέ, ο Roosevelt μάλλον δεν χρειαζόταν να κλείσει μάτι.

 

6. David Lynch

 

lynch

Ο αντισυμβατικός Αμερικανός σκηνοθέτης έπινε περίπου 20 κούπες στιγμιαίου καφέ την ημέρα κι έχει δηλώσει ότι ακόμα κι ένας κακός καφές είναι προτιμότερος από την έλλειψη καφέ.

Κι η λατρεία του δεν σταματά εδώ, καθώς δεν χάνει ευκαιρία να συμπεριλαμβάνει τον καφέ στις δημιουργίες του, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κεντρικό χαρακτήρα της τηλεοπτικής σειράς Τwin Peaks, ο οποίος απολαμβάνει όσο τίποτα άλλο μία κούπα αχνιστού καφέ φίλτρου.

Τέλος, o Lynch λάνσαρε το δικό του οργανικό blend με την ονομασία “David Lynch Signature Cup Organic”. Σκηνοθέτησε φυσικά και το τηλεοπτικό σποτάκι, το οποίο όπως είναι αναμενόμενο δεν μοιάζει με καμία άλλη διαφήμιση καφέ, καθώς φέρει την χαρακτηριστική, περίεργη ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το δημιουργό του.