Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

8 χριστουγεννιάτικα δώρα που θα λατρέψει κάθε barista! (UPDATED)

Η νέα χρονιά πλησιάζει! Ώρα να βρείτε το τέλειο δώρο για τον barista που αγαπάτε ή να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας. Άλλωστε, το αξίζετε!

Συγκεντρώσαμε για εσάς 8 προτάσεις δώρων, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε έως τις 31/12/2018 με έκπτωση 10% και δωρεάν μεταφορικά, μόνο από το barista.gr!

 

?Εργαλείο Κατανομής (58.5mm) - Barista Selections

 

Αυτό το εργαλείο κατανομής είναι ο καλύτερος φίλος του barista. Είναι από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας και ρυθμίζεται πολύ εύκολα. Επίσης, η μεγάλη διάμετρός του προσφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην κατανομή καφέ στο έξω μέρος του καλαθιού. Το χρώμα του, απλά μοναδικό! Σε όποιον κι αν το δωρίσετε θα ξέρει ότι είναι μοναδικός.

Αγορά από το barista.gr

 

?Δυναμομετρικό πατητήρι (58.5mm) - Barista Selections

 

Το δυναμομετρικό πατητήρι της Barista Selections πραγματικά εξαφανίζει τις ατέλειες στο πάτημα. Η μεγάλη διάμετρός του (58.5mm) καλύπτει το 98% της επιφάνειας του καλαθιού, ενώ ο έξυπνος σχεδιασμός του εξασφαλίζει ότι το πάτημα θα είναι πάντα σε ευθεία. Η εμφάνιση και η χρηστικότητα κάνουν αυτό το δώρο την τέλεια επιλογή.

Αγορά από το barista.gr

 

?Καλαθάκι (18 gr) Vst

 

Μέχρι τώρα όλες οι μηχανές χρησιμοποιούσαν τις standard σίτες της αγοράς. Οι σίτες αυτές όμως, ποτέ δεν ελέγχονταν για την ακρίβεια στην εκχύλιση. Οι καινούργιες σίτες ακριβείας της VST αποδίδουν σταθερά την τέλεια εκχύλιση του καφέ. Είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να έχουν την ιδανική εκχύλιση για ristretto, normale ή lungo, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή στην μεζούρα της άλεσης. Είναι ένα εντυπωσιακό gadget και απολύτως απαραίτητο για έναν επαγγελματία!

Αγορά από το barista.gr

 

?Γαλατιέρα (350ml) - Barista Selections

 

Το απόλυτο αξεσουάρ για τον πάγκο ενός barista! Ξεχωρίζει για το έντονο χρώμα του, την εργονομία και το ποιοτικό ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό είναι ένα δώρο που σίγουρα κανείς δεν θα ξεχάσει.

Αγορά από το barista.gr

 

?Ξύλινη βάση με γυάλινα μπουκαλάκια - Barista Selections

 

Αυτό το kit επιτρέπει στον barista να δουλεύει με προζυγισμένες δόσεις, καθώς χωράνε έως και 24 gr κόκκων καφέ. Εκτός από χρηστικό, είναι και ένα κόσμημα για κάθε πάγκο!

Αγορά από το barista.gr

 

?Κούπα Πιατάκι Esrpesso Egg - Loveramics

 

Τις κούπες Loveramics δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να τις ευχαριστηθείς. Βέβαια, οι επαγγελματίες έχουν ένα παραπάνω λόγo, καθώς η παρουσίαση ενός ροφήματος είναι εξίσου σημαντική με τη γεύση του.

Οι κούπες τις Loveramics είναι οι αγαπημένες κούπες των baristi παγκοσμίως γιατί είναι σχεδιασμένες με βάση τα πρότυπα του SCAA και του SCAE. Έχουν το ιδανικό πάχος για να διατηρούν τον καφέ στην σωστή θερμοκρασία, ενώ το ωοειδές σχήμα τους και τα υπέροχα χρώματά τους κάνουν τους πάντες να τις αγαπήσουν.

Αγορά από το barista.gr

 

? Ζυγαριά με timer - Barista Selections

 

Η ζυγαριά που ταιριάζει σε κάθε πάγκο, είτε πρόκειται γι' αυτόν της δουλειάς είτε γι' αυτόν του σπιτιού! Μπορεί να ζυγίσει μέχρι και τρία κιλά με ακρίβεια δέκατου του γραμμαρίου, ενώ το ενσωματωμένο χρονόμετρό της σας δίνει τη δυνατότητα να χρονομετρήσετε την εκχύλιση. Συνοδεύεται από προστατευτικό κάλυμμα σιλικόνης και ένα μεγάλο καπάκι, όπου μπορείς να τοποθετήσετε με άνεση το portafilter της μηχανής σας.

Αγορά από το barista.gr

 

? Πετσέτα από μικροΐνες με κρίκο - Barista Selections

 

Ο καθαρός πάγκος είναι η μισή αρχοντιά για έναν barista που θέλει να ετοιμάζει τις δημιουργίες του απερίσπαστος, σε έναν καθαρό και περιποιημένο χώρο. Αυτό το σετ περιλαμβάνει τέσσερις πετσέτες με μικροΐνες για γρήγορο και εύκολο καθάρισμα. Επίσης, σε αντίθεση με άλλες πετσέτες, περιλαμβάνουν και έναν μεταλλικό κρίκο για να τις κρεμάτε όπου σας βολεύει. Όμορφο, χρηστικό και οικονομικό. Ο τέλειος συνδυασμός όταν μιλάμε για δώρα.

Αγορά από το barista.gr