Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

Athens Coffee Festival: Γιατί δεν πρέπει να λείπετε από τη μεγάλη γιορτή του καφέ (updated!)

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, επιστρέφει στην Αθήνα η μεγαλύτερη γιορτή του καφέ, το Athens Coffee Festival. Εμείς, θα βρισκόμαστε εκεί, για να σας γνωρίσουμε από κοντά, να σας παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας, να λύσουμε τυχόν απορίες και... να διασκεδάσουμε.


Μετά την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, το Athens Coffee Festival επιστρέφει δυναμικά - σε νέα ημερομηνία - από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στον καφέ και την κουλτούρα του. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο κλάδος της καφεστίασης γνωρίζει μεγάλη άνοδο, ενώ το κοινό των home baristi και των coffee lovers αυξάνεται συνεχώς.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ - αναμένονται περίπου 40.000 επισκέπτες - θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον χώρο του καφέ, για νέα προϊόντα, σύγχρονο εξοπλισμό, specialty coffee, τεχνολογικές καινοτομίες και πολλά άλλα.

Εκτός από τα παραπάνω, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους ειδικούς του χώρου και να λύσουν τυχόν απορίες, καθώς το Athens Coffee Festival διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Specialty Coffee Association (SCA) και συγκεκριμένα τον SCA Greece. Όσοι δεν το γνωρίζετε πρόκειται για έναν παγκόσμιο οργανισμό εκπαίδευσης baristi. Μάλιστα, το barista.gr διοργανώνει σεμινάρια σε συνεργασία με το SCA, από τα οποία οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

 

☕ Σε ποιους απευθύνεται;


Το Athens Coffee Festival απευθύνεται σε όλους. Τόσο οι επαγγελματίες όσο οι home baristi και οι λάτρεις του καφέ μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση, να παρακολουθήσουν τα διάφορα δρώμενα και να διασκεδάσουν, αφού εκτός από τα περίπτερα και τα workshops θα υπάρχουν και ζωντανές μουσικές συναυλίες και dj parties.

 

☕Τα highlights της έκθεσης


Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης θα πραγματοποιούνται καθημερινά διάφορες δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσετε.

 

Περίπτερα εκθετών

Κάνοντας μια βόλτα στα περίπτερα των εκθετών θα μπορέσετε να δείτε νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Αρκεί να πούμε ότι στην έκθεση θα συμμετέχουν 185 μπράντες καφέ. Μην παραλείψετε να περάσετε από το Περίπτερο 11, ακριβώς μπροστά από τη δεξαμενή. Εκεί θα βρίσκομαι εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου και θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε, να σας ενημερώσουμε για τις ισχύουσες προσφορές και εκπτώσεις και να λύσουμε τυχόν απορίες για τα προϊόντα μας.

 

Σεμινάρια και Παρουσιάσεις

Στο χώρο του «Chatroom» στο Innovathens θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από εξειδικευμένους baristi και επαγγελματίες του χώρου, που θα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του καφέ, από τη δημιουργία ενός κόκκου καφέ μέχρι το τελικό ρόφημα στο φλυτζάνι.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία μου με κεντρικό θέμα τις μηχανές home espresso. Εάν θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι τύποι των οικιακών μηχανών, ποια τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχουνπώς γίνεται ο σωστός καθαρισμός μιας μηχανήςποιες είναι οι σημαντικότερες παράμετροι για σωστές εκχυλίσεις και ποιος είναι ο σωστός τρόπος λειτουργίας αυτών των μηχανών, τότε μην τη χάσετε!


Επιδείξεις και Workshops

Παράλληλα στο «Lab» θα παρουσιάζονται όλες οι νέες τάσεις και οι καινοτομίες από τον χώρο του καφέ μέσα από επιδείξεις και ειδικά workshops.
 

Γευστικές Δοκιμές

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, κατά τη διάρκεια του Athens Coffee Festival θα διεξαχθεί ένα cupping session, το οποίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε σπάνιες ποικιλίες από διάφορες χώρες σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, το «Cupping Room» και να μυηθείτε στην τέχνη του cupping.

 

☕ Γιατί δεν πρέπει να το χάσετε;

 

Η συμμετοχή σας στο Athens Coffee Festival θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον κόσμο του καφέ, και ιδιαίτερα το νέο trend τον specialty coffee, να μάθετε μερικά από τα μυστικά του και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.

Για τους coffee lovers, αυτό το φεστιβάλ, αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα και να συμμετέχουν σε μια γιορτή αφιερωμένη σε αυτό.

Οι home baristi, μπορούν να επωφεληθούν μαθαίνοντας για νέες τάσεις και εξαρτήματα που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την δική τους τεχνική, ώστε να φτιάχνουν τέλειο καφέ στο σπίτι.

Οι επαγγελματίες baristi θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέες τεχνικές, να γνωρίσουν ανθρώπους του χώρου, να ενημερωθούν για νέα προϊόντα και τεχνολογίες που θα κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη και το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι πιο ποιοτικό.

**Τέλος, με αφορμή τη συμμετοχή του barista.gr στο Athens Coffee Festival προσφέρουμε έκπτωση σε όλα τα προϊόντα του e-shop, για λίγες μόνο ημέρες.**