Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

Clever Dripper: η έξυπνη μέθοδος brewing!

Clever Dripper: η έξυπνη μέθοδος brewing!

Το Clever dripper είναι μια πανεύκολη και ευρηματική μέθοδος παρασκευής καφέ φίλτρου. Ώρα να μάθεις τι είναι αυτό που το κάνει... clever!

To Clever είναι ένα dripper που δεν μπορεί να λείπει από τον πάγκο ενός barista ή από την κουζίνα κάθε λάτρη του καλού καφέ. Η δημοφιλής αυτή μέθοδος κερδίζει διαρκώς νέους fans που πίνουν... καφέ στ' όνομά της, καθώς είναι οικονομική, εξαιρετικά εύκολη στη χρήση και βολική στο καθάρισμά της. 

Η παρασκευή καφέ φίλτρου με το Clever μοιάζει αρκετά με τη χρήση ενός Hario Dripper, όμως υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά: το Clever διαθέτει μια έξυπνη βαλβίδα στη βάση του, η οποία δεν επιτρέπει να χυθεί ο καφές, παρά μόνο αφού τοποθετήσεις το dripper πάνω από την κούπα της προτίμησής σου. 

 

clever coffee

Για να φτιάξεις μια κούπα καφέ με το Clever, χρειάζεσαι ένα κλασικό φίλτρο #4 της Filtropa, το οποίο πρέπει να τοποθετήσεις στο dripper και να βρέξεις πρώτα με ζεστό νερό, για να ξεπλύνεις τη γεύση του χαρτιού. Στη συνέχεια, τοποθέτησε περίπου 20 γραμμάρια φρεσκοαλεσμένου καφέ στο φίλτρο και πρόσθεσε ζεστό νερό. Προσοχή: μην κάνεις όλα τα παραπάνω με το dripper πάνω στο φλυτζάνι. Άφησέ το για περίπου 2,5 λεπτά και τότε τοποθέτησέ το πάνω στο φλυτζάνι σου. Με αυτήν την κίνηση ανοίγει η βαλβίδα της βάσης και ο αρωματικός καφές κυλάει στην κούπα και είναι έτοιμος να τον απολαύσεις!

coffee

 

Λόγω του σχεδιασμού του, η εκχύλιση με το Clever Dripper δεν παρουσιάζει φαινόμενα πικράδας και δεν υπάρχει ίζημα καφέ στο φλυτζάνι. Ακόμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τυχόν απώλεια θερμοκρασίας, καθώς η εκχύλιση γίνεται μέσα στο dripper. Το νερό μπορεί να πέσει όλο με τη μία, δεν χρειάζεται να περιμένεις και να το ρίχνεις σιγά σιγά. Το Clever κρατάει όλο τον καφέ σε επαφή με το νερό για όση ώρα απαιτεί η εκχύλιση.

 

 

dripper


 

Κατασκευασμένο από πλαστικό Eastman Tritan BPA free, που εγγυάται την καλύτερη ποιότητα πλαστικού για τρόφιμα και υψηλές θερμοκρασίες, το Clever μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να χαρίζει την πιο ευχάριστη εμπειρία χρήσης! Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει:

- Εργονομικό χερούλι για μεγαλύτερη σταθερότητα στο σήκωμα και στο κράτημα.
Ειδικά σχεδιασμένο καπάκι που εφαρμόζει τέλεια και έχει βελτιωμένο χερούλι
Βάση που μπορεί να αποσπαστεί και να πλυθεί μαζί με τη βαλβίδα.  

Τι λες; Δεν είναι το clever dripper ένα τέλειο δώρο για σένα ή τους φίλους σου, τώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα;