Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

GAGGIA Classic: Κλασική αξία στις οικιακές μηχανές espresso!

Πότε κάτι θεωρείται κλασικό; Τι είναι αυτό που του προσφέρει τη συγκεκριμένη διάκριση; Στην περίπτωση της GAGGIA Classic, ο λόγος είναι προφανής: είναι μια οικιακή μηχανή εσπρέσο με διαχρονικό design και δοκιμασμένη λειτουργικότητα.

Η ιταλική παράδοση και η ποιότητα συνδυάζονται αρμονικά στη GAGGIA Classic. Άλλωστε, το όνομα GAGGIA είναι εδώ και πολλές δεκαετίες συνώνυμο του espresso.  Αν θέλετε ο «σπιτικός» espresso να συναγωνίζεται αυτόν που θα απολαμβάνατε σε ένα καφέ του Μιλάνο, τότε η συγκεκριμένη μηχανή είναι η ιδανικότερη επιλογή για εσάς.

 gaggia

Ας δούμε ποια είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει.

Ο all-time classic σχεδιασμός

To minimal design και το σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι δίνουν στην GAGGIA Classic μια κομψή εμφάνιση που ξεπερνά μόδες και τάσεις. Έτσι, αποτελεί εδώ και χρόνια μια εξαιρετική προσθήκη στον πάγκο κάθε κουζίνας.

Η δυνατότητα επιλογής φίλτρου

Θέλετε να φτιάξετε espresso με αλεσμένο καφέ ή με χάρτινη ταμπλέτα/παστίλιες (pod) ESE (Easy Serve Espresso) για καλύτερο έλεγχο της δόσης; Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας, η GAGGIA Classic υποστηρίζει φίλτρα για 1 και 2 φλυτζάνια εσπρέσο, καθώς και ειδικό φίλτρο για τις ταμπλέτες ESE.

Το portafilter επαγγελματικού τύπου

To portafilter είναι το εξάρτημα στο οποίο τοποθετείται το φίλτρο με τον καφέ, το οποίο στη συνέχεια «κουμπώνει» στη μηχανή ώστε να πραγματοποιηθεί η εκχύλιση του espresso. H GAGGIA Classic μπορεί να είναι μια μηχανή οικιακής χρήσης, όμως το portafilter της από χρωμιομένο μπρούτζο είναι επαγγελματικών προδιαγραφών και εξασφαλίζει τη σταθερή θερμοκρασία που έχει ως αποτέλεσμα έναν espresso… επιπέδου barista.

Το ακροφύσιο ατμού “Pannarello” για τον τέλειο cappuccino

Θέλετε να ετοιμάζετε εύκολα και γρήγορα το αφρόγαλα για τον cappuccino σας; Το ακροφύσιο ατμού της GAGGIA Classic, το οποίο παραδοσιακά ονομάζεται Pannarello, μετατρέπει το γάλα σε υπέροχο αφρόγαλα μέσα σε δευτερόλεπτα. Κι αν σας έρθει η επιθυμία για ένα φλυτζάνι τσάι, το Pannarello σας προμηθεύει αμέσως με καυτό νερό. Πραγματικά 2 σε 1!

Η εύκολη χρήση της

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε πρώτη φορά μια μηχανή εσπρέσο, με την GAGGIA Classic δεν πρόκειται να δυσκολευτείτε καθόλου. Οι 3 διακόπτες που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της θα σας «καθοδηγήσουν». Ο πρώτος διακόπτης είναι ο διακόπτης on/off, ο δεύτερος ελέγχει την παραγωγή ατμού κι ο τρίτος τη ροή του νερού μέσα από το φίλτρο του καφέ.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της

Η αντλία στο εσωτερικό της GAGGIA Classic είναι η καλύτερη στην κατηγορία της και λειτουργεί με πίεση 15 bar, ώστε να απολαμβάνετε πάντα την αυθεντική γεύση espresso. Επιπλέον, το σύστημα boiler, εκτός από πολύ αποδοτικό, είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο το προστατεύουν από πιθανές διαβρώσεις. Έτσι, η GAGGIA Classic απαιτεί service λιγότερο συχνά, σε σχέση με άλλες μηχανές της κατηγορίας της.

Η ποιότητα του espresso

«Ωραία όλα τα παραπάνω, αλλά φτιάχνει καλό καφέ;» θα μας ρωτήσετε δικαίως στο σημείο αυτό. Και ναι, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι με την GAGGIA Classic μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε φορά ένα φλιτζάνι εξαιρετικού espresso. Αυτό οφείλεται στο μοναδικό σύστημα “Perfect Crema” που κάνει ακριβώς ό,τι λέει το όνομά του: σας προσφέρει espresso με πλούσια κρέμα κι υπέροχη γεύση, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τώρα ξέρετε γιατί η GAGGIA Classic δεν θεωρείται τυχαία μια κλασική αξία στο σύμπαν του espresso!