Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

Γνωρίστε το νέο ρομπότ barista που σερβίρει καφέ στην Ιαπωνία

Γνωρίστε το νέο ρομπότ barista που σερβίρει καφέ στην Ιαπωνία

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν άργησε να εισβάλλει και στην βιομηχανία του καφέ. Τα πρώτα ρομπότ baristi έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε καφέ ανά τον κόσμο και όπως είναι φυσικό να τραβούν τα βλέμματα. Ανυπομονείτε να γνωρίσετε τον Σόγιερ; Συνεχίστε παρακάτω.

Οι επισκέπτες του Shibuya café στο Τόκιο ζουν μια διαφορετική εμπειρία, αφού στον πάγκο τους υποδέχεται ο Σόγιερ, ο πρώτος ρομπότ barista της χώρας. Πρόκειται για έναν μονόχειρα barista, ο οποίος όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μπορεί να ετοιμάσει τον καλύτερο καφέ της περιοχής.

Η διαδικασία είναι απλή. Ο πελάτης επιλέγει το ρόφημά του από μια οθόνη και τοποθετεί το ποτήρι του στο ειδικό μέρος. Το ρομπότ σκανάρει το QR code που βρίσκεται στην απόδειξη παραγγελίας και ξεκινά να ετοιμάζει τα ροφήματα. Πρώτα αλέθει τους κόκκους του καφέ, έπειτα τους τοποθετεί στο ειδικό φίλτρο και προσθέτει ζεστό νερό. Μπορεί να σερβίρει έως και 5 κούπες καφέ ταυτόχρονα!

Εκτός από καφέ φίλτρου ο Σόγιερ μπορεί να φτιάξει και άλλα ροφήματα, όπως cappuccino, ζεστή σοκολάτα, πράσινο τσάι και latte. Αυτό που τον κάνει να διαφέρει από έναν αυτόματο πωλητή είναι ότι ο Σόγιερ, σε αντίθεση με άλλα ρομπότ barista, έχει πρόσωπο, το οποίο αποτελείται από μια οθόνη. Επίσης, έχει προγραμματιστεί έτσι ώστε να καλωσορίζει τους πελάτες και να τους ρωτά εάν θέλουν να τους ετοιμάσει το καλύτερο ρόφημα. Χαρακτηριστικά τα οποία τον κάνουν να μοιάζει πιο ανθρώπινος και κάνουν την όλη διαδικασία ακόμα πιο απολαυστική.

Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία του να παραγγέλνει κανείς τον καφέ του σε ένα barista δεν μπορεί να συγκριθεί με το να παραγγέλνει καφέ από ένα μηχάνημα. Είναι όμως μία τεχνολογική εξέλιξη η οποία δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν και για τον τομέα της εστίασης.

Εσείς, θα δοκιμάζατε καφέ από το χέρι ενός ρόμποτ barista; Μέχρι να φτάσει αυτή η τάση και στα μέρη μας μπορείτε στο μεταξύ να απολαμβάνετε μοναδικό καφέ στα καλύτερα στέκια για καφέ κοντά στη θάλασσα.