Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

Ώρα για λίγη δροσιά: 6 κρύοι καφέδες απ΄όλο τον κόσμο!

Ώρα για λίγη δροσιά: 6 κρύοι καφέδες απ΄όλο τον κόσμο!

Πιάσανε οι ζέστες και φέτος και ήρθε η εποχή του freddo και αισίως και του cold brew! Κάνουμε ένα μίνι ταξίδι δροσιάς με έξι από τους πιο απολαυστικούς κρύους καφέδες. Πόσους από αυτούς έχετε δοκιμάσει ή/και φτιάξει; 

1) Iced Horchata con Espresso

Ένα ρόφημα που ενώνει τη Λατινική Αμερική με τις ΗΠΑ, καθώς πρόκειται για το συνδυασμό της horchatta, η οποία είναι ποτό ρυζιού με άρωμα κανέλας, και του latte. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρωματικό ρόφημα που μοιάζει στον παγωμένο latte, μόνο που αντί για γάλα έχει, όπως θα έχετε μαντέψει ήδη, horchata! 

2) Iced Viet Coffee

Συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, πάγος και δυνατός, αρωματικός βιετναμέζικος καφές συναντιούνται στον Iced Viet Coffee ή cà phê đá, το οποίο στα βιετναμέζικα σημαίνει κυριολεκτικά «καφές με πάγο»!

3) Cold Brew

Αν είσαι έμπειρος barista, σίγουρα έχεις φτιάξει cold brew, ενώ αν είσαι έμπειρος λάτρης του καφέ, έχεις σίγουρα δοκιμάσει αυτό το μαγικό παγωμένο φίλτρο! Αυτή η τάση του καφέ έγινε δικαίως συνήθεια πολλών, καθώς το τελικό αποτέλεσμα είναι δροσερό, αρωματικό, με γεμάτη γεύση που δεν πικρίζει.

4) Café Affogato

Espesso και παγωτό: μοιάζει με όνειρο, αλλά είναι πραγματικότητα και φέρει το όνομα Affogato! Μια μπάλα παγωτό βανίλια «λούζεται» με μια δόση espresso και το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό, κρεμώδες αριστούργημα. Φυσικά, προέρχεται από την Ιταλία, όπου ο espresso και το παγωτό, κοινώς gelato, έχουν την τιμητική τους!

5) Iced Irish Coffee

Καφές + Ιρλανδικό ουίσκι + λίγο σιρόπι + κρέμα + πάγος = η παγωμένη εκδοχή του Irish Coffee! Αν το ουίσκι δεν είναι το καλύτερό σας, μπορεί να το αντικαταστήσετε με Bailey's για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.

6) Tonic Coffee

Αν νομίζατε ότι το tonic πηγαίνει μόνο με το gin, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε! Ο καφές με tonic μας έρχεται από τη Σουηδία και μπορείτε να τον ετοιμάσετε πάρα πολύ εύκολα: απλά ετοιμάζετε μια δόση espresso σε ένα ποτήρι που έχει tonic και πάγο.