Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.
T. S. Eliot
Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.
T. S. Eliot
Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και στην περίπτωση μιας μηχανής εσπρέσο είναι και μισή… λειτουργικότητα. Δείτε έναν mini οδηγό καθαριότητας, εφαρμόστε τις συμβουλές και κερδίστε σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση.
Ο καθαρισμός της μηχανής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την καλή ποιότητα του καφέ σας. Όσο καλό χαρμάνι κι αν χρησιμοποιείτε, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το καλύτερο δυνατό, αν δεν έχετε μια καθαρή μηχανή.
Οι δυο βασικοί ένοχοι οι οποίο χρίζουν άμεσης καθαριότητας είναι τα άλατα και τα υπολείμματα καφέ. Η διαδικασία καθαρισμού των αλάτων μια μηχανής είναι λίγο πιο πολύπλοκη και θα την παρουσιάσουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.
Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο πώς θα επιτύχετε έναν άψογο καθαρισμό των group και των portafilter της μηχανής.
Γι’ αυτόν τον σκοπό θα χρειαστείτε μία επαγγελματική σκόνη καθαρισμού υπολειμμάτων καφέ, μια ειδική βούρτσα καθαρισμού κι ένα τυφλό φίλτρο.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα παρακάτω:
Είστε έτοιμοι! Η μηχανή σας είναι πεντακάθαρη και τα υπολείμματα καφέ έχουν πλέον εξαφανιστεί.
Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τη μηχανή σας με αυτόν τον τρόπο μία ή δυο φορές το μήνα – όχι παραπάνω – χρησιμοποιώντας την ειδική σκόνη καθαρισμού.
Χωρίς τη σκόνη και χρησιμοποιώντας μόνο νερό, μπορείτε να καθαρίζετε έτσι την αγαπημένη σας εσπρεσιέρα όσο συχνά θέλετε.