Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Nitro Cold Brew!

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Nitro Cold Brew!

Μοιάζει με μπύρα Guinness, έχει κρεμώδη υφή, μοναδική γεύση και βγαίνει από βαρέλι... Το nitro cold brew είναι η απολαυστική εκδοχή του cold brew που αξίζει να δοκιμάσεις!

Κάποιες τάσεις που εμφανίζονται στον χώρο του καφέ φαίνονται εξωφρενικές, μέχρι που έρχεται η στιγμή να τις δοκιμάσεις και να συνειδητοποίησεις ότι έχουν λόγο ύπαρξης! Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του nitro cold brew: όταν πρωτοεμφανίστηκε σε coffee houses των ΗΠΑ το 2015, πολλοί το αντιμετώπισαν ως μια ακόμη εκκεντρικότητα του τρίτου κύματος του καφέ, η οποία γρήγορα θα ξεχνιόταν. Δυο χρόνια μετά, μια αναζήτηση στο Instagram με hashtag #nitrocoldbrew εμφανίζει πάνω από 53.000 δημοσιεύσεις!

Τι είναι το Nitro Cold Brew;

Όπως φανερώνει και το όνομά του, το nitro cold brew ξεκινά από το cold brewing! Ο καφές εκχυλίζεται με τη συγκεκριμένη μέθοδο και στη συνέχεια τοποθετείται σε ειδικά δοχεία. Εκεί έρχεται το άζωτο, το οποίο προστίθεται με πίεση και επηρεάζει δυο χαρακτηριστικά του καφέ: τη γεύση και την υφή.

Η γεύση ενός nitro cold brew είναι έντονη, αλλά έχει μια φυσική γλυκύτητα που θα μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και όσους δεν μπορούν να πιουν καφέ χωρίς γάλα ή ζάχαρη. Η κρεμώδης, πλούσια υφή είναι εντελώς διαφορετική από αυτή ενός παραδοσιακού cold brew, ενώ το άζωτο μειώνει την οξύτητα, κάνοντας το nitro cold brew ακόμα πιο φιλικό για το στομάχι. Επίσης, η εμφάνισή του είναι εντυπωσιακή, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω video:

Το nitro cold brew δεν μόνο βαρελίσιο, καθώς πολλές εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει βερσιόν του σε αλουμινένιο κουτάκι, ενώ κάποιες πιο τολμηρές πειραματίζονται και με την προσθήκη γεύσεων!

Οι πειραματισμοί της βιομηχανίας του καφέ φαίνεται να μην έχουν σταματημό κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο χώρος αυτός είναι τόσο ελκυστικούς για νέους επαγγελματίες. Αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη τάση και στο μεταξύ απολαμβάνουμε ένα δροσερό nitro cold brew. Cheers!