Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

Πασχαλινές latte art δημιουργίες ψηφίστε την αγαπημένη σας!

Τα τελευταία χρόνια η τέχνη του latte έχει αναδειχθεί σε... επιστήμη. Κάθε barista που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να φτιάχνει τις πιο ευφάνταστες δημιουργίες, ακόμα και το Πάσχα! Εξάλλου ο latte είναι πάντα ένα πεδίο δημιουργικότητας. Πάρτε ιδέες και ψηφίστε το σχέδιο που θέλετε να εμφανίζεται στις κούπες που σερβίρετε!

Όπως κάθε εποχή του χρόνου, το Πάσχα έχει κι αυτό τους δικούς του συμβολισμούς, που πολλές φορές μας γυρίζουν στην αθωότητα των παιδικών μας χρόνων. Εάν λοιπόν έχετε τα κατάλληλα skills στο latte art και φυσικά στον πάγκο σας διαθετετε τη σωστή γαλατιέρα με την ειδική μύτη και τα απαραίτητα εργαλεία για latte art, τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε τα πιο περίπλοκα σχέδια.

Ουσιαστικά, αυτήν την εποχή έχετε μερικές βασικές επιλογές. Λαγουδάκια, αυγά, πασχαλίτσες, λουλούδια και μηνύματα. Το θέμα είναι πως αυτά αποτυπώνονται στο αφρόγαλά σας για να ενθουσιάσουν και τον πιο δύσκολο.

Είτε θα χρησιμοποιήσετε την τέχνη σας και θα σχηματίσετε εσείς με το αφρόγαλα και τα διπλής όψεως εργαλεία σας τα κατάλληλα handmade σχήματα, είτε θα χρησιμοποιήσετε stencil και κακάο για να πετύχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ειδικά τα stencil εξασφαλίζουν ποικιλία στην αποτύπωση τόσο κλασικών σχημάτων όπως το αυγό, καθώς στο εσωτερικό τους διαφοροποιούν το σχέδιο.

Μη φοβηθείτε όμως διότι και με τα σωστά εργαλεία, πειραματισμό, ηρεμία στις κινήσεις και υπομονή μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας signature easter latte art.

Εμείς ξεχωρίσαμε της δικές μας αγαπημένες latte art δημιουργίες για το Πάσχα και σας προτείνουμε να ψηφίσετε κι εσείς ποιο από τα παρακάτω σχέδια θεωρείτε ιδανικό για το φλυτζάνι σας αυτήν την περίοδο και γιατί όχι να προσπαθήσετε να τις φτιάξετε κι εσείς!