Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

6 λόγοι για να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο barista!

Θέλεις να κάνεις την είσοδό σου στο μαγικό σύμπαν του καφέ; Σε συναρπάζουν όλες οι πτυχές του, από το καβούρδισμα μέχρι το τελικό ρόφημα; Σε ενδιαφέρει να εργαστείς ως barista; Αυτοί είναι μόνο μερικοί πολύ καλοί λόγοι για να πάρεις μέρος σε ένα σεμινάριο barista!

Ο καφές, εκτός από το πιο δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως, είναι και μια ολόκληρη επιστήμη. Όπως λοιπόν ένας σπουδαστής οικονομικών θα πρέπει να ξεκινήσει με τις βασικές γνώσεις και θεωρίες για να αποκτήσει επιστημονική σκέψη, έτσι κι ένας επίδοξος barista θα πρέπει να αποκτήσει τις βασικές θεωρητικές γνώσεις αλλά και την πρακτική εξάσκηση για να ξεκινήσει την πορεία του στο χώρο του καφέ.

Τα σεμινάρια SCAE Barista Foundation του barista.gr είναι φτιαγμένα για να καλύψουν τις ανάγκες ενός αρχάριου και να θέσουν τις απαραίτητες βάσεις για ένα νέο barista, ο οποίος αξίζει να τα παρακολουθήσει για έξι σημαντικούς λόγους.

1. Είναι μια ιδανική εισαγωγή στον κόσμο του καφέ!

Είτε φτιάχνεις ήδη έναν πολύ καλό σπιτικό cappuccino είτε δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ μια μηχανή espresso, είσαι ευπρόσδεκτος σε ένα σεμινάριο SCAE Barista Foundation, καθώς δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του καφέ για την παρακολούθησή του. 

Άλλωστε, το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει δημιουργηθεί από τον οργανισμό Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) με σκοπό να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις ενός barista, χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία στο αντικείμενο.

2. Θα μάθεις να φτιάχνεις σωστά espresso και cappuccino!

Η θεματολογία του σεμιναρίου καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία που είναι απαραίτητα για να είσαι σε θέση να παρασκευάσεις μια δόση απολαυστικού espresso και μια κούπα ποιοτικού cappuccino.  

barista

Από την άλεση των κόκκων, το ζύγισμα της δόσης, την προετοιμασία και τη λειτουργία μιας μηχανής espresso μέχρι τη δημιουργία του αφράτου αφρογάλακτος και τον σωστό καθαρισμό της μηχανής, θα αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη γνώση γύρω από όλα όσα αφορούν τον espresso. 

3. Θα περάσεις από τη θεωρία στην πράξη!

Ο καφές δεν είναι μια θεωρητική επιστήμη, απαιτεί πρακτική εξάσκηση και πειραματισμό. Έτσι, στο σεμινάριο barista θα αφιερώσεις αρκετή ώρα στην εφαρμογή όσων θα μάθεις και θα δημιουργήσεις τα δικά σου ροφήματα.

Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσεις πώς η τέχνη του barista είναι πραγματικά ο σωστός συνδυασμός της γνώσης γύρω από τον καφέ και των πρακτικών ικανοτήτων.

blog

4. Θα αποκτήσεις την πιστοποίηση SCAE Barista Foundation!

Αφού αποκτήσεις όλες τις γνώσεις που αναφέραμε παραπάνω, θα πρέπει να είσαι σε θέση να το αποδείξεις. Γι' αυτό, τα σεμινάρια SCAE Barista Foundation, που διοργανώνονται από το barista.gr, ολοκληρώνονται με γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για την πιστοποίηση SCAE Barista Foundation.

Η επιτυχία στις εξετάσεις σού εξασφαλίζει την πιστοποίηση SCAE Barista Foundation, η οποία αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί μοναδική απόδειξη γνώσεων από πιστοποιημένο φορέα στον τομέα του καφέ.

5. Θα μάθεις την τέχνη του καφέ από εξουσιοδοτημένους εκπαιδευτές!

Ο SCAE, προσπαθώντας πάντα να προωθήσει την υπεροχή του ποιοτικού καφέ μέσω της γνώσης και της εκπαίδευσης, έχει εξουσιοδοτήσει επαγγελματίες από όλους τους τομείς της βιομηχανίας του καφέ στην Ευρώπη, ώστε να είναι σε θέση να παραδίδουν πιστοποιημένα σεμινάρια. Και φυσικά, οι εισηγητές των σεμιναρίων του barista.gr είναι ανάμεσα σε αυτούς!

6. Θα γνωρίσεις ανθρώπους που έχουν ίδια ενδιαφέροντα με εσένα!

Μια πολύ χρήσιμη συμβουλή για κάθε νέο barista είναι το να έρχεται σε επαφή τόσο με επαγγελματίες του χώρου, όσο και με ανθρώπους που κάνουν κι αυτοί τα πρώτα τους βήματα. Κι ένα σεμινάριο barista είναι η καλύτερη ευκαιρία για να εφαρμόσετε τη συμβουλή αυτή!

Και τώρα;

Αν όλα τα παραπάνω σου κίνησαν το ενδιαφέρον, δεν έχεις παρά να ενημερωθείς για τα επερχόμενα σεμινάρια barista και να μείνεις συντονισμένος στο blog και τα social media του barista.gr για περισσότερες γνώσεις, συμβουλές και θέματα για όσους αγαπούν πραγματικά τον καφέ!