Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

Coffee Diploma: γνωρίστε το εκπαιδευτικό σύστημα τoυ SCAE!

Η λέξη SCAE είναι συνώνυμο της προώθησης της υπεροχής του ποιοτικού καφέ και της έμφασης στη γνώση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου. Γι' αυτό δημιούργησε το Coffee Diploma System, το κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πρέπει να γνωρίζει κάθε barista.

Ο κόσμος του καφέ δεν περιλαμβάνει μόνο την παρασκευή ενός ποιοτικού ροφήματος. Αντιθέτως, είναι ένα ολόκληρο σύμπαν που περιλαμβάνει διαφορετικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι αλληλένδετες και οδηγούν σταδιακά στο τελικό αποτέλεσμα: από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή των κόκκων, στο καβούρδισμα και τη συσκευασία τους, την επιλογή της σωστής μηχανής και τέλος στις δυνατότητες και τις γνώσεις του barista που θα ετοιμάσει ένα ρόφημα!

Ο Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), προσβλέποντας στη βελτίωση της ποιότητας όλων των ειδών καφέ, εξουσιοδοτεί επαγγελματίες του χώρου ως SCAE Authorised Trainers για τη διοργάνωση σεμιναρίων που αποτελούν μέρος του Coffee Diploma System.

Τι είναι το SCAE Coffee Diploma;

Το SCAE Coffee Diploma είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αποτελείται από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Κάθε ενότητα, εκτός της Εισαγωγής στον Καφέ, αποτελείται από 3 επίπεδα πιστοποίησης: Βασικό (Foundation)Μεσαίο (Intermediate) και Επαγγελματικό (Professional)

Οι συμμετέχοντες στα αντίστοιχα σεμινάρια συγκεντρώνουν πόντους σε κάθε επίπεδο πιστοποίησης. Οι πιστοποιήσεις γίνονται με βάση τόσο τις τεχνικές γνώσεις όσο και τις πρακτικές εξετάσεις.

Όταν συμπληρώσουν 100 πόντους, τους απονέμεται το Coffee Diploma. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι συμμετέχοντες επιλέγουν οι ίδιοι τη σειρά των μαθημάτων και των σεμιναρίων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, ακολουθώντας έτσι ένα εξατομικευμένο εκπαιδευτικό μονοπάτι που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους.

Παρακολουθώντας το παρακάτω video θα δεις γιατί το Coffee Diploma System είναι το πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τον καφέ σε παγκόσμιο επίπεδο:

Επερχόμενα Σεμινάρια SCAE

To barista.gr, εκτός από επίσημος χορηγός της SCAE Hellas για το 2017, είναι και εξουσιοδοτημένος φορέας διοργάνωσης σεμιναρίων SCAE

Αν θέλεις να κάνετε τα πρώτα σου βήματα στον χώρο του καφέ, να εμπλουτίσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου, να λάβεις τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του SCAE και να έρθεις πιο κοντά στην απόκτηση του Coffee Diploma... σημείωσε τις παρακάτω ημερομηνίες στο ημερολόγιό σου:

- Τρίτη 13/02/2018: Σεμινάριο SCAE Barista Foundation στην Αθήνα.

- Τετάρτη 14/02/2018: Σεμινάριο SCAE Brewing Foundation στην Αθήνα.

- Πέμπτη 15/02/2018: Σεμινάριο SCAE Sensory Foundation στην Αθήνα. 

Για να δηλώσεις συμμετοχή στο/α σεμινάριο/α της επιλογής σου, κάνε κλικ εδώ.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τα σεμινάρια barista, κάτι μου λέει ότι τα παρακάτω άρθρα σε ενδιαφέρουν:

☕ 6 λόγοι για να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο SCAE Barista Foundation!

☕ Σεμινάριο SCAE Brewing Foundation: όσα θες να ξέρεις!

☕ Σεμινάριο SCAE Sensory Foundation: τα μυστικά της γευσιγνωσίας του καφέ!