Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

Να αγοράσω ένα φτηνό μύλο καφέ ή να πάρω έτοιμο καφέ;

Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να μπορεί να απαντήσει ένας coffee lover που θέλει να απολαμβάνει απόλυτα, τόσο το άρωμα όσο και τη γεμάτη γεύση του καφέ. Ο κανόνας πάντως λέει ότι ο φρεσκοαλεσμένος καφές είναι καλύτερος από τον συσκευασμένο. Γι’ αυτό ένας μύλος καφέ πρέπει να είναι πάντα επάνω στον πάγκο σας.

Γιατί να μην επιλέξετε συσκευασμένο καφέ;

Στην πραγματικότητα αλέθουμε τον καφέ για να αυξήσουμε την επιφάνειά του και να μας δώσει όλα τα αρώματα και την έντασή του, χωρίς να περιμένουμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως εάν, για παράδειγμα, τοποθετούσαμε τους κόκκους του καφέ στο νερό. Ο αλεσμένος καφές έρχεται πιο εύκολα σε επαφή με το νερό, με αποτέλεσμα οι ενώσεις που παράγονται να είναι άμεσες και πολύ περισσότερες.

inner

Ωστόσο, ο αλεσμένος καφές είναι πραγματικά ευάλωτος όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα και χάνει τα αρώματα και τις γεύσεις του και ταυτόχρονα είναι ευαίσθητος και στην υγρασία. Οπότε, η γεύση του, εάν βρεθεί σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατή.

Ποιος, λοιπόν, ο λόγος να αγοράσει κανείς προ-αλεσμένο καφέ, όταν αυτός θα φτάσει στο φλυτζάνι του με πιο αδύναμη γεύση; Συνεπώς, η λύση είναι να αλέθετε τον καφέ σας εάν θέλετε να έχει όλη τη δυναμική του.


Υπάρχει τρόπος να διατηρήσουμε φρέσκο τον αλεσμένο καφέ;

Όποιον barista και να ρωτήσετε θα απαντήσει απόλυτα, όχι! Το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τον αλεσμένο καφέ σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση είναι να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή του στο περιβάλλον.

Οπότε, πρέπει τον τοποθετήσετε σε ένα αδιαφανές βάζο, που να σφραγίζει καλά, ιδανικά θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς, και φυσικά να μάθετε και στη μητέρα σας, ότι δεν βάζουμε ποτέ τον καφέ στο ψυγείο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία καταστρέφουν τις γεύσεις του. Μάθετε περισσότερα για το πώς διατηρείται ο καφές και διατηρήστε τη φρεσκάδα του.
 

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό είναι να αλέθετε τον καφέ σας με έναν μύλο άλεσης, για να έχετε το τέλειο ρόφημα. Όμως, θα πρέπει να προσέχετε το άλεσμα να είναι ομοιόμορφο, για να πετυχαίνει και η εκχύλιση σωστά.

innner2


Κάθε φορά που ο καφές μπαίνει στο νερό προκύπτουν ενώσεις που πρώτα δίνουν την οξύτητα, μετά το άρωμα και στο τέλος τη γεύση. Γι’ αυτό οι ειδικοί επιμένουν ότι τα σωματίδια του καφέ πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος, ώστε να δίνουν ταυτόχρονα το ίδιο αποτέλεσμα και συνεπώς να υπάρχει ισορροπία στο φλυτζάνι.

Γι’ αυτό καλό είναι να επιλέξετε το σωστό μύλο άλεσης για να σας δίνει πάντοτε το κατάλληλο αποτέλεσμα. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να κοσκινίσετε τον καφέ που αλέθετε για να αφαιρέσετε τα μεγάλα κομμάτια. Επενδύοντας σ’ έναν καλό μύλο καφέ σίγουρα επενδύετε στη γεύση και στην ποιότητα. Στο barista.gr μπορείτε να βρείτε φθηνούς μύλους καφέ κορυφαίας ποιότητας, που θα σας βοηθήσουν να βερλτιώσετε τη γεύση και την ποιότητα του ροφήματός σας.

Kι επειδή ο συνδυασμός μύλου άλεσης και μηχανής καφέ είναι πολύ σημαντικός, μη χάσετε την ευκαιρία να επωφεληθείτε της προσφοράς που σας χαρίζει το 10% της συνολικής αξίας της αγοράς σας σε κουπόνι. Αυτό το κουπόνι μπορείτε να το εξαργυρώσετε σε επόμενη αγορά από το e-shop, στην κατηγορία "Εργαλεία".  Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας ενημερώσουμε!