Έχω μετρήσει τη ζωή μου με κουταλιές καφέ.

T. S. Eliot

5 μέρη για να απολαύσετε specialty coffee στην Αθήνα

5 μέρη για να απολαύσετε specialty coffee στην Αθήνα

Το κίνημα του specialty coffee έχει πολλούς, φανατικούς οπαδούς και στην Ελλάδα. Η ιδιαίτερη ποιότητα αυτού του καφέ είναι που κερδίζει τους λάτρεις του καφέ με την πρώτη γουλιά, κάνοντάς τους να θέλουν να πίνουν καφέ... στο όνομά του. Θέλετε να τον δοκιμάσετε; Μάθετε πού.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, ο specialty coffee είναι ο καφές που προκύπτει από κόκκους εξαιρετικής ποιότητας, οι οποίοι καλλιεργούνται στις τέλειες συνθήκες και οι οποίοι ουσιαστικά παρέχουν μοναδικές γεύσεις, χάρη στις κλιματολογικές συνθήκες και το έδαφος που μεγαλώνουν. Οι παραπάνω προδιαγραφές δημιουργούν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο απογειώνεται στην κούπα. Γι' αυτό και ο specialty coffee θέλει απαραιτήτως και special barista!


Στην Αθήνα, υπάρχουν χιλιάδες μέρη για να απολαύσει κανείς τον καφέ του. Υπάρχουν, όμως, 5 μέρη, ανάμεσά τους που πραγματικά ξεχωρίζουν για την special ποιότητα στον καφέ τους.

 

☕Taresso Artisan Coffee Roasters

Πρόκειται φυσικά για το καφέ της εταιρείας Taresso Artisan Coffee Roasters, που εξειδικεύεται στον specialty coffee, καθώς προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα με ονομασία προέλευσης από κορυφαίους, παγκόσμιους συνεταιρισμούς και οίκους. Οι καφέδες που επιλέγει ανήκουν αποκλειστικά στην κατηγορία του Specialty και του Cup of Excellence, δηλαδή ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά.

Στο κατάστημα που βρίσκεται στο Κολωνάκι το εξειδικευμένο προσωπικό θα σας μυήσει σε διάφορες ποικιλίες specialty μονοποικιλιακών καφέδων. Την προσοχή, εκτός από τους καφέδες, θα σας τραβήξει επίσης και ο εξοπλισμός υψηλού επιπέδου που χρησιμοποιούν οι baristi του χώρου προκειμένου να παρασκευάσουν το ιδανικό ρόφημα καφέ.

Info: Σκουφά 33, Αθήνα, 210 3630 000

 

☕ Μ*em Cafe Bistro

Αυτό το μοντέρνο bistro στην στοά Κοραή στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ των οπαδών του specialty coffee. Εκεί, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τους καλύτερους specialty καφέδες της πόλης, μέσα από τον εκτενή κατάλογοαλλά και να αγοράσετε την ποικιλία ή τις ποικιλίες καφέ που σας εντυπωσίασαν. 


Info: Πανεπιστημίου 25, Aθήνα, 210 3242 953

 

☕ Old Dog Family Bar

To Old Dog στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι διάσημο στέκι για όλη μέρα. Στον industrial χώρο του που αποπνέει μια αύρα από άλλη εποχή, εκτός από ιδιαίτερα cocktail και finger food, μπορείτε να απολαύσετε και ποιοτικό specialty coffee. 

Οι άνθρωποι πίσω από το Old Dog δεν φοβούνται τους πειραματισμούς προκειμένου να εμπλουτίζουν το μενού του με νέα πράγματα, γι' αυτό και επιλέγουν πάντοτε ποιοτικά υλικά. Επίσης, οι έμπειροι baristi του μαγαζιού θα σας εντυπωσιάσουν με την τεχνική τους, αλλά και τις ολόφρεσκες προτάσεις τους σε σχέση με τον καφέ.

Info: Σάρδεων 6, Ν. Φιλαδέλφεια, 216 7002 652

 

☕ Drop Coffee

Αυτό το μοντέρνο και νεανικό specialty καφέ βρίσκεται εκτός του κέντρου της Αθήνας, στον Κορυδαλλό, και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα καφέ, αφού γίνεται καθημερινά το αδιαχώρητο. Η κίνηση που έχει το μαγαζί σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την ποιότητα στην παρασκευή του καφέ, αφού τα κορίτσια του Drop δίνουν πάντοτε τον καλύτερό τους εαυτό!
 

Οι ποικιλίες του καφέ espresso, όπως και ο εξοπλισμός του μαγαζιού είναι υψηλού επιπέδου και σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Στην τέντα του μαγαζιού γράφει ότι είναι «o μοναδικός specialty καφές της πόλης». Μια επίσκεψη θα σας βοηθήσει να το εξακριβώσετε.

Info: Ταξιαρχών 146 & Σάμου, Κορυδαλλός, 210 5695 825

 

☕ Local Hero

Οι ιδιοκτήτες αυτού του όμορφου και σχετικά νέου μαγαζιού στις Αχαρνές γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο καφές για το ξεκίνημα της ημέρας, γι' αυτό και το Local Hero εξειδικεύεται στον take away cafe. Ο καφές στο χέρι, όμως, δεν σημαίνει ότι γίνεται και πρόχειρα! 

Ο specialty καφές που χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τον υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, προσφέρουν ένα εγγυημένο αποτέλεσμα.
 

Info: Λεωφόρος Δεκελείας 134-136, Αχαρνές, 210 2460 537